Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är en finurlig kille med många tankar och funderingar. Jag lockar mina föräldrar till både skratt och gråt varje dag...
Kategorier
Länkar
Vänner
Uppdatering av läget!!
leon | 29 Mars, 2006 18:57

Jag har inte skrivit på ett tag så jag tänkte uppdatera lite. Mormor var här mellan torsdag och söndag. Jättekul tycker vi allihop!! Både Leon och mamma fick presenter köpta till sig under besöket. Det uppskattas väldigt mycket!!! Det blev massa bus för Leons del så han sov rätt så mycket. Mamma och pappa fick chans att gå ut och äta och se filmen "nära och kära" på bio i Lördags. Det uppskattas också massvis!!! Igår var Jonas kusin, hennes man och deras lilla dotter här på middag. Det var också jättetrevligt!! Idag har det blivit promenad, lekar och krypträning. Vi fick tyvärr hoppa över heldagen på Öppna förskolan igår för säkerhets skull. Dumt att utsätta lillen för nya baciller när han precis blivit frisk. Men nästa vecka går vi dit igen!! Tyvärr så har den klumpiga mamman tappat vår digitalkamera i golvet så den är trasig... :( uppdaterar bildfronten så fort det problemet är löst. #
Frisk igen!! (hoppas vi...)
leon | 23 Mars, 2006 17:17
Man vågar ju inte riktigt ropa hej... Vi blev utskrivna från sjukhuset i förrgår. Han har inte kräkts något igår eller idag. Ingen diarré idag heller så det verkar ju lovande. Han har ätit både gröt och puré idag och det har gått bra. Aptit har han minsann!! Nu ska vi undvika öppna förskolan och affärer en vecka eller så , så han hinner bygga upp immunförsvaret. Tycker att det räcker med sjudomar nu. Ikväll kommer mormor också, det blir ju skojsigt!! Mamma och pappa skulle egentligen ha åkt med familjen CPK till Danmark på Lördag, så mormor skulle ha varit barnvakt. Men vi bestämde oss för att skippa det med tanke på allt. Vi har inte så mycket pengar heller. De blev besvikna men de förstår säkert. Vi får ta det en annan gång. Men bio blir det nog alla fall för två trötta föräldrar!! Nu sover plutten och jag ska dammsuga.
 #
Dålig igen
leon | 20 Mars, 2006 13:01

Stackarn får aldrig vara frisk verkar det som!! Igår blev han helt plötsligt sämre. Efter att bara ha kräkts ett par ggr på fredag och lördag kväll började han kräkas i princip efter varje måltid. (trots att vi gav honom minimängder!!) Jag ringde barnakuten på kvällen och de ville att vi skulle komma. Efter några timmar där med en trött pappa och salt/sockerlösning blev vi inlagda. Jonas fick ta spårvagnen hem vid 04.00 på morgonen. Så kan det gå när man inte har körkort :)
Vi är fortfarande inskrivna fast vi fick komma hem. Än så länge har han inte kräkts och han har ätit öite ersättning och lite puré, så vi håller hoppet uppe!! Är allt lugnt ikväll så skrivs vi ut per telefon. Ska ge honom lite mer mat nu. Lite och ofta är modellen.


 #
Mycket piggare!
leon | 17 Mars, 2006 15:24

Idag mår Leon, tack och lov, mycket bättre. Han har inte kräkts sen igår kväll (förutom lite en gång inatt). Han har däremot en diarré som heter duga, stackarn!! Han är alla fall rätt så pigg och glad så han är nog frisk snart får vi hoppas. Det är inte kul att se sina barn sjuka. Han har bara fått ersättning igår och idag så vi ska testa att ge honom lite välling nu så får vi se hur det går. Salt/sockerlösning försöker vi få i honom också (på BVC:s begäran) vilket går sådär... Jag förstår att han inte vill ha det. Det smakar trolldeg!!! Har blandat ut det med lite saft nu, så det går lite lättare alla fall.

Han är glad fast att han är sjuk, den underbara lilla ungen!!


 #
Sjuk igen!!
leon | 16 Mars, 2006 12:31

Nu har han fått någon magsjuka, stackaren!! Har kräkts hela natten och idag. Får knappat behålla någon mat och är allmänt trött och utslagen. Pappa såg till att komma hem tidigt från jobbet. Det var skönt för oss. Mamma har inte sovit så mycket inatt... Hoppas att han blir bättre snart annars får vi väl åka till sjukhuset, antar jag. Allt på en gång!!

Leon ser rätt så pigg och glad ut, trots allt!!! (det var han inte så långa stunder)


 #
Tråkigt...
leon | 14 Mars, 2006 18:12
Idag har det nog varit lite tråkigt för Leon. Mamma och pappa har haft så mycket att göra. (Vi har dock försökt att roa honom så gott det går.) Han är ju för den delen inte speciellt lättroad längre :) Vi ska alla fall försöka gå en runda med honom strax. Han har sovit ganska mycket idag. Antagligen för att K och A var här igår med sina barn. Då var det full rulle!!
 #
En vanlig dag
leon | 10 Mars, 2006 21:50

Idag har vi varit på promenad, busat en massa och städat. Leon skulle hjälpa pappa att dammsuga, det gick sådär... Leon var på bra humör på förmiddagen sen var det si så där. Han vaknade vid 05 i morse vilket inte var så uppskattat av hans trötta föräldrar!!

Behöver jag tillägga att detta var på förmiddagen...


 #
Kan själv!!
leon | 09 Mars, 2006 11:56

I morse när Leon fick sin välling ville han hålla flaskan själv. Och han kunde!! Hela flaskan!! Stolta var hans föräldrar när vi dokumenterade "första gången Leon åt själv". För övrigt har han varit på mycket bättre humör idag. Han vaknade vid 07:00, men han har sovit en stund nu. Vaknade nyss. Han är fortfarande väldigt snorig men andningen är mycket bättre så han håller nog på att tillfriskna. Tack för det!!


 #

Öppna förskolan igen
leon | 06 Mars, 2006 19:55

Vi har inte varit där på ett tag så jag tyckte det var dags. Leon har ju varit förkyld så pass länge att han knappast smittar längre. Däremot verkar han bli galen av medicinerna!! (resultatet är att vi också blir det...) Han kan inte sova och han bara skriker eller gnäller. Det är som om det kryper i kroppen på honom. Han är 300 ggr mer rastlös än vanligt. Jag orkar inte så himla många sådana här dagar till. Vi har beslutat oss för att bara ge honom en gång om dagen istället för två, så att han åtminstone kan sova på natten. Han andas ganska normalt nu så jag tror det är lugnt. Blir det värre är det ju bara att öka dosen igen. Ibland måste man lita på sitt omdöme. Nu sover han alla fall. En stund...

Så här får man hantera denna sjuklingen för att han ska va nöjd :)


 #
Fullt upp för mamma...
leon | 05 Mars, 2006 00:30
Vi hade bjudit hem A och J ikväll. Vad jag hade förträngt var att Jonas skulle på mässa. Så jag fick laga en trerätters middag, städa OCH ta hand om en gnällig, ledsen och uttråkad bebis!! Men det gick. De har åkt hem nu efter en trevlig kväll. Leon fick två fina böcker om Nalle Puh och Tiger. Han sover nu. Till slut somnade han men det var motigt idag. Tydligen så kan man bli lite hyper av medicinerna. Han var vaknat vid 07 två mornar i rad nu också. Han som brukar sova till 10!!! Med tanke på det borde jag nog gå och lägga mig... God natt!!
 #
Fortfarande sjuk!
leon | 03 Mars, 2006 16:12

Igår ringde jag till BVC och frågade om det verkligen var normalt att han inte har blivit bättre. Det tyckte hon inte. Dessutom hörde hon honom i bakgrunden och hon tyckte det lät illa. Hon ringe till Barn och ungdoms medicinska mottagningen i Gamlestaden och fixade en tid som egentligen inte fanns :) (tack!!) Jag trodde att jag förstod precis vart det låg men det gjorde jag ju såklart inte... Så trots att BVC poängterade att jag var tvungen att vara i tid (undrar varför...) så kom jag 15 min sent. Som tur väl var så var de hjälpsamma så vi fick komma in ändå. Det visade sig att han har obstruktiv bronkit. Oftast så växer det bort inom några år, men risken att det blir bestående ökar om det finns astma i släkten, vilket jag har. Han fick inhalera ventolin 2 ggr och pulmicort en gång och så fick han kortisontabletter, det fick vi även med oss hem för tre dagar. Han fick också recept på ventolin, airomir och pulmicort. Vi fick en tid för återbesök idag kl 10:00. Han skulle egentligen ha inhalerat idag också men hon tyckte att han lät så pass bra att vi hoppade över det. Däremot fick han penicillin därför att det rann lite från hans öra i morse plus att färgen på hans snor, (förlåt faster...) , dvs gult och grönt vittnade om en infektion som inte vill ge med sig. Det var en mycket speciell doktor måste jag säga. Väldigt trevlig och duktig, men speciell... Leon mår alla falll mycket bättre idag. Han har sovit ganska mycket. Han hade väl en del sömn att ta igen stackarn... Han borde bli frisk nu med alla dessa mediciner!!


 #